17.3.2011

Kevättä ja ajatuksia

Nyt ollaan virallisesti meillä jo keväässä kun ollaan juhlittu koiran, minun, miehen ja edesmenneen koiran synttärit. Kevät voi tulla! Ja tulihan se. Eilen oli lintulaudalla laihtunut ja nääntynyt mustarastaskoiras joka ilmeisemmin palasi muuttoreissultaan.

Sunnuntaina 13.1 koulin kaikki tomaatintaimet kun kissamme mielestä niiden päällä kävely vain on tosi kivaa, jos alkaisivat kasvaa hieman nopeammin niin saisi viedä saunatupaan loppukevääksi. Samettikukan siemenet ovat itäneet hyvin ja seuraavaksi onkin niiden vuoro päästä isompiin ruukkuihin. Kasvualustana on Kekkilän taimimulta ja lannoitteena Biolanin kanankakka. Myös Urho-kissan mielestä venähtäneet purjontaimet oli tosi yök, koska ne tiputettiin eräs yö lattialle. Syyllinen jäi vielä istumaan multakasan keskelle naamallaan ilme en se minä ollut. Voiko tuolle punaiselle puumalle olla vihainen? Ei, ei voi. Näin ollen saan kylvää myös purjot uudellee:)



Olen ajatellut, että voisin laittaa toisen erän tomaatteja kasvamaan, lähinnä niitä lajikkeita joita kissa katkoi pahasti.

Perunalajikkeiksi valikoitui tänä vuonna 'Timo', 'Matilda', 'Van Gogh' ja 'Rosamunda'. Näistä kolme ensimmäistä tulee tutuilta ja Rosamunda ostetaan kaupasta. Haavena olisi,että perunat saisi itämään nyt viikonloppuna ja maahan heti kun lumi sulaa. Vakoon perunat, päälle olkea ja harso. Jos ensivuonna saisi kasvihuoneessa kasvatettua varhaisperunaa kuten kuvassa...



Kasvihuone urakka on mennyt sen verran eteenpäin, että olen pyytänyt tarjouksen Biolanilta suursäkeissä myytävästä mullasta. Tosin yksi vaihtoehto olisi irtokuorma multaa mutta jotenkin arveluttaa ottaa riski rikkaruohojen suhteen. Kokemuksia ja hinta-laatusuhteeltaan hyviä toimittajia otetaan vastaan. Eihän tässä puutu enää kuin runkojen ja luukkujen haku, muovien osto, pohjatyöt ja ja ja...:)

Kasvihuoneessa on suunnitelmana, että olisivat avopohjaisia ja tänä vuonna penkkeihin tulisi pohjalle hevosenlantaa, olkea, kaurankuorta läheiseltä myllyltä ja sitten muutama kymmenensenttiä multaa. En tiedä onnistuuko, mutta tämä toisi hyvän pohjan seuraaville vuosille.

Hieman samalla periaatteella ajattelin rakennella yhdelle kasvimaalle lavoja kun lavakauluksia löytyy, vanhoja ikkunalaseja ja tuhat ideaa päässä.



Ihanaa, aurinkoista torstaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti