27.3.2011

Basilikat korissa ja lukemista kevääksi



Sain tuliasiksi ulkomailta siemenia ja yhdessä pussissa oli erilaisia basilikan siemeniä matoissa. Silmissäni alkoi kiiltää kuva ruskeasta korista ja isoista basilikapuskista joten ryhdyin tuumasta toimeen. Kori on siitä kätevä, että sitä voi siirtää verannalle ja takaisin ilmoista riippuen. Tarkoitus on muutenkin uudelle terassille luoda helppo, nopea ja maukas yrttinurkka josta saa haettua makua ruokaan. Osa yrttien taimista menee kasvihuoneeseen mutta hätävara on hyvä olla käden ulottuvilla.



Ensimmäiseksi päälystin korin toisella muovilla joka tässä tapauksessa oli muovipussi,ruma kuin mikä mutta usko ja toivon, että se peittyy basilikojen alle. Kasvualustana toimi taas kerran Kekkilän Taimimulta ja lannoitteksi laitoin jo valmiiksi Biolanin kanankakkaa.



Kevyt kastelu ja matot painellaan paikoilleen. Peitin matot myös kevyesti mullalla.



Nyt sitten vain odetellaan jos siemenet alkaisi itää ja saisimme runsaan basilikasadon. Lajikkeina oli Thai-, punainen-, kaneli-, sitruuna- ja perinteinen basilika.

Sitten kirjapuoleen. RAKASTAN kauniita kuvia, kirjoja, niiden tuoksua ja kaunista rivistöä kirjahyllyssä. Selailen kirjoja pitkin päivää sohvalla, sängyssä ja keittiössä. Käden ulottuvilla on aina kirja. Nyt kun on kevät, on puutarhakirjat kovassa käytössä. Sieltä haen ideoita, vinkkejä, kokemuksia ja neuvoja.

Osana siihen, että nykyään tungen jos jonkinmoiseen astiaan taimia on tämä seuraava kirja. Samalta kirjoittajalta oli nyt tullut kirjakauppoihin yrttikirja.



Syntymäpäivälahjaksi sain kaksi kirjaa ja ehdottomasta alla oleva on tämän kevään luetuin! Suomennettu Keittiöpuutarhurin käsikirja hurmasi kuvillaan. Hieman teksti hyppii ja kuvat ei tästää mutta onko sillä niin suurta merkitystä? Suosittelen lämpimästi kaikkia tässä esiteltyjä kirjoja.





Taimipuolelta kuulumisia. Chilit, munakoisot, paprikat ja tomaatit kasvavat hurjaa vauhtia. Jättikurpitsoista on itänyt lähes kaikki siemenet ja jos tänä vuonna saisin kasvatettua oikeasti suuren kurpitsan... Tomaatin taimista ei näköjään ollutkaan kuvaa koulimisen jälkeen joten joudutte tyytymään kuvaan jossa taimet ovat ennen koulimista.







Huomaattehan lähes jokaisessa kuvassa vilahtavan apulaisen? On korvia, häntää ja punaista ja valkoista.

Lumista maananataita kaikille, kyllä se kevät vielä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti