4.5.2010

Puutarha-unelmia



Talokaupat ovat enää nimiä vaille valmiit ja ajatukset on viime viikkoina olleet ihan muualla kuin töissä, tosin myönnetään, että taimistolla työskentely tuo oman ihanuutensa puutarhasuunnitteluun:)
Olen kovastio pohtinyt tyylejä ja mitä oikeasti haluan omaan pihaan. Onko se moderni puutarha? Maalaisromanttinen? Vai pelkkää hyödyllistä täynnä? Taidan loppujen lopuksi kallistua tuohon viimeiseen ja valita teemannimeksi Hyvä Hyötytarha. Tällä tavalla saan tuottaa itselleni ja tilamyyntiin laadukasta ruokaa ja nauttia puutarhan kauneudesta.
Kovasti on kertynyt To Do-listaa: Aitojen rakennus peurojen takia, kasvimaan jyrsintä ja paikan valinta(luultavasti tapahtuu tässä järjetyksessä), kylvöt, hevostallin ja lampolan rakennus ja suunnittelun, koiratarha ja muutto. Kiire voi tulla kun olen nyt jo NELJÄ PÄIVÄÄ jäljessä viime vuoden kylvöistä, huh. Lisäksi kutinaa aiheittaa kaupunkiasunnon tyhjennyt ja kohtalo(vuokralle vai myyntiin), kun lainaa ei viitsi kahdesta paikasta maksaa samaan aikaan :(

Sieluni silmin näen jo pihalla olevan aitan, missä on kyltti Soman Puutarha. Siellä sitten korikaupalla tuoreita vihanneksia, juureksia, yrttejä, hedelmiä, marjoja ja leikkokukkia asiakkaille.

Sitten palataan maanpinnalle ja karuun todellisuuteen. Taimeni kasvavat tai ainakin yrittävät autotallissa +20 asteen lämpötilassa ja edistystä ei vain tapahtu. Samaan kiukutteluun voin laittaa sen, etten saanut viime viikolla ilmestynyttä Kotipuutarha-lehteä vaikka olen kestotilaaja. Tosin pienellä ystävällisellä meilillä saan kadonneen lehden uudestaan itselleni, kiitos vaan asiakaspalvelun suuntaan. Näin sen pitää mennä.

Sain äidiltäni kirjan Kiettiötarhan 3 vuodenaikaa. Kirjoittanaja Minna Siltala ja vuosi 2010. Kirjassa on aivan ihanat kuvat ja teksti on mukavaa luettavaa. Tälläisen kirjan kanssa on mukava heittäytyä vapaalle ja antaa ajatusten virrata puutarhanlumoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti