9.4.2010

Tuholaistentorjuntaa

Kuva: http://cartinafinland.fi/kuvapankki/imagebank/image/16/16688/lehtikirva.jpg

Nyt kun tappelen sisällä muurahaisten kanssa elintilasta on varmaan aika laittaa tänne muutama hyväksi havaittu torjunta-aine seos mitä voi jokainen kotipuutarhuri valmistaa itse ja käyttää sitä turvallisesti.

Ohjeet ovat lainattu Arno Kasvin ja Simo Laineen kirjasta Arnon keittiökasvit. Itse muuttelen ohjeita vesimäärän ja mäntysuova suhteen riippuen siitä mitä ja kuinka paljon on torjuttavana.

Chilisumute

1 voimakas chili
2tl mäntysuopaa
2l vettä
Paloiteltu chili sekoitetaan pieneen vesimäärään tehoseikoittimessa. Siivilän läpi valutettuun nesteeseen sekoitetaan mäntysuopa ja vesi. Käytetään kaikenlaisiin tuhoeläimiin. Muistakaa käyttää hanskoja ja hengityssuojaimia.

Mäntysuopaliuos

2dl mäntysuopaa
1+l n.+20 asteista vettä
Sekoita ainekset keskenään. Käytetään laimentamattomana kirvoja vastaan.


Raparperivesi

600- 700g raparperinlehtiä
5l vettä
Lehtiä keitetään teräskattilassa puolisen tuntia, sitten keitos siivilöidään. Käytetään laimentamattomana ruiskutteena kirvoja vastaan.

Itse teen myyränkarkoitus liuoksen vedestä ja valkosipulista. Valkosipuli murskataan ja päälle kaadetaan kiuhuvaa vettä. Annetaan hautua ja ruiskutetaan kasvihuoneessa kaikki taimet ja kasvualusta. Yleensä teen tuota 10litran ruiskullisen ja valkosipulia laitan vähintään 1kokonaisen kaikki kynnet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti