31.3.2010

Kevään ensiherkut

Kuva: http://www.helsinki.fi/~pkouki/plantaasi/Kuvat_2005/raparperi0505.JPG


Rakastan kevään ensimmäisiä kasviksia ja muita kasvimaan herkkuja. Nyt kehoani lepytellään talven jälkeen kevätsipulilla. Laitan tuota melkein joka ruokaan ja hyvää on!


Toinen rakkauteni muutaman vuoden takaa on vihreätankoparsa. Kotimaista on hyvin harvoin saatavilla ja omaa parsamaata ei (vielä) ole joten joudun tyytymään ulkolaisiin. Jamie Oliverin ohjeella tehtiin viime viikonloppuna pekoniin käärittyjä ja uunissa paahdettuja parsasotilaita,suosittelen. Kotimaisia en esikeittäisi,mutta nämä ulkolaiset kyllä keitän nopeasti.


Sitten hapokas jokapaikan höylä. Raparperi. Kun lumet antavat periksi laitan raparperipenkin päälle harson ja kasvustolle kottikärryllisen kompostoitua ponin kakkaa lannoitteeksi ja odotan satoa. Siitä tehdään inkiväärin ja limen kanssa mehua, piirakkaa rahkapäälisellä, wokkeihin lisukkeeksi, pakkaseen säilötään talven varaksi paloja, että saadaan mansikan kanssa hilloketta ja piirakkaa myös talvella.


Myös nokkonen pienissä määrin kuuluu meidän kevääseen. Ihanat nokkosletut kuuluvat kevääseen ja ne syödään maalla kevätauringossa.


Mitä ovat teidän kevätherkut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti