27.3.2010

Ihanat magnoliat








Eilen postiluukusta tipahti Kotipuutarha-lehti jossa esiteltiin magnolioita. Viime kesänä töissä tuoksuttelin 'Leonard Messel':iä ja rakkauteni kyseiseen kasviin oli selvä (kuva 3,ww.deeproot.co.uk/photo/images/Magnolia%20x%20loebneri%20%27Leonard%20Messel%27.jpg ) 'Wada's Memory' on lehden kuvassa edukseen esiintynyt valkokukkainen magnolia ja tälläisenkin voisin puutarhaani ottaa asumaa. (Kuva 2, http://www.burncoose.co.uk/site/img/products/large/magnolia_Wadas_Memory.jpg )Keltakukkainen'Butterflies'(Kuva 1, http://farm4.static.flickr.com/3403/3346712324_5ecf46bd7b.jpg ) koristaisi myös kauniisti keväistä pihaa.
Tästä alkaakin sitten metsästyskausi kun puutarhamyymälät avaavat ovensa. Hattua nostan paikalliselle Säästö Pörssille, jonka valikoima kasveissa oli todella laaja ja erikoinen viime kesänä. Oli makeakirsikoita, tulppaanipuuta, magnolioita(myös kaikkia edellämainittuja joita en "raaskinut" ostaa...) Voi kun saisi sen oman talon jonka pihaan nuo voisi istuttaa ja odottaa kevättä ihan uusin ajatuksin.
Persikkapuu pääsi eilen uuteen ruukkuun asumaan ja lannoitteeksi laitoin oman ponin kakkaa. Jos se ei nyt kasva niin sitten saa olla kasvamatta.
Lintubongauksien kausi on alkanut. Näimme talon etsintä reissulla meren rannalla neljä harmaahaikaraa ja talomme pihassa useamman mustarastas uroksen ja kolme joutsenta lensi talon yli. Kevät tulee sittenkin!
Mukavaa viikonlopun jatkoa lukijoille!
30.3.2010 Tein sitten tilauksen 'Leonard Messel','Merril' ja 'Butterflies' magnolioista Kauppila Oy:sta hintaan 11€/kpl. Lisäksi persikka 'Maira' ja aprikoosi 'Rusoposki' houkuttelee 29,80€ hintaan.







1 kommentti:

  1. Kuivannon garden plus myymälässä oli vielä ainakin viime viikolla Magnolioita jäljellä hintaan 10€, minä hamstrasin kaksi ja kädet kyynärpäitä myöden ristissä toivon että ne selviää talvesta:)

    VastaaPoista