3.3.2010

Erikoisuuksia Ruotsista




Olen töissä selaillut ahkerasti Splendor Plant:in kuvastoa ja sieltä sitten matkaa ensi kuussa myös minulle taimia. Mikäli niitä vielä on jäljellä.






Olen opiskeluaikana mainnut, että haluan olla persikanviljelijä joten tuumasta toimeen ja lajikkeita valitsemaan. Täyttä kokeiluahan tämä on kun ei voi lajikkeiden mausta sanoa mitään ja kasvu suomen oloissakin on niin ja näin. Mutta rohkea rokan syö.

Kuvassa kasvaa Kauppilasta aikoinaan ostettu persikka joka tuottaa aivan mahtavan ihania hedelmiä. Edessä on keväällä ruukunvaihto ja lannoitus hevosenlannalla. Kasvi talvehtii anoppilassa ja siirtyy sieltä ulos kun hallayöt ovat ohitse.
Splendor Plantin tilauksessa pitäisi olla mukana omenalajikkeet 'Ingrid Marie', 'Jonagold' ja 'Gravenstein Röd'. Kokeilua kaikkien muiden paitsi viimeisen kohdalla. Viimeinen on ns. nollaomena joka on vertailukohteena kaikissa muissa lajikkeissa, ainakin viininvilmistusmaissa.
Päärynöistä haluan 'Clara Fris' ja 'Conference' lajikkeet.
Persikoista 'Mama Ross', 'Amsden', Red Haven' ja 'Riga'. Nämä mallikappaleet tulevat ruukkuihin ja talvetus tulee olemaan kasvihuoneessa tai kellarissa.
Lisäksi aprikoosi 'Nancy'.

Mansikoista himoitsen 'Maxim' lajiketta jota myy suomessa mm.Blomqvistin taimisto. Marjan pitäisi olla 80-100g!

Itselläni on raparpereistä vanhaa punaruotista lajiketta, 'Victoriaa' ja nyt tilaukseen menee 'Elmsfeuer' ja 'Svendborg Vinrabarber'.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti