15.3.2010

Aurinkoiset keväpäivät

Tuntuu taas haikealta, ihan samanlainen tunne kuin syksyn ensimmäinen hallayö tulee. Nyt suren talvea, tätä ihanaa puhdasta lunta, kirpakkaa pakkasta joka jäädyttää nenänpään. Sitä tunnetta kun seisot pimeässä ja taivaalta sataa lumihiutaleita. Koskakohan saamme nauttia samanlaisesta talvesta uudestaan myös eteläsuomessa?

Samalla talven vaihtuminen kevääksi tuo surua yhden koiramme vuoksi. Kun ensi syksynä viimeinen vaahteranlehti tipahtaa pihapuusta on pappamme aika muuttaa muille metsästysmaille. Kesä nautitaan yhdessä auringosta, mutta seuraavaa talvea papan ei tarvitse kipeine jalkoineen kestää. Haikeaa, ei sille voi mitään.

Mutta itketään sitten kun sen aika on ja nyt kerrotaan puutarhamme kuulumisia.

Hyötykasviyhdistyksen paketti saapui viime viikola ja oli täynnä kaikkea kivaa, mitä en edes muistanut tilanneeni :) Lisäksi paketissa oli metallinen minervapöllö, jonka pitäisi ensi kesäna karkoittaa rastaat ja hararakat mansikkamaalta. Nimitys harakoille tulee Cerald Durrelin kirjasta Eläimet ja muu kotiväkeni. Suosittelen lämpimästi kyseisen kirjailijan tuotantoa.

Chilin taimet pääsivät isompii ruukkuin myös viime viikolla ja saivat lannoitteet ruukkuun. Näillä eväillä pitäisi selvitä alkukesään asti.

Tällä viikolla kokeilen Hyötykasviyhdistyksen myymää ruukuntekijää ja kylvän niihin latva-artisokat, purjot, paprikat, sellerit, munakoisot ja erikoistomaatit.

Mainitsinkohan, että minun piti tilata Splendot Plantilta persikan ja muiden taimia, mutta jätän tänä vuonna kuitenkin väliin. Osa syynä oman maatilan puute, rahan puute ja talvisäilytyspaikan puute. Kuitenkin olemassa oleva persikka saa kohta uuden ison ruukun jonka raahasin Puutarhakeskus Jaakkolasta Forssasta kotiin. Pohjalle omaa pollen parasta kakkaa ja kunnon multaa niin johan alkaa lyyti kirjoittaa. Kukkii ihan mielettömästi tuo persikka tällä hetkellä.

Kohta on myös vuorossa yläkerran siivous,yök! Ok-talomme yläkerta on kylmätila ja tyhjillään. Asukkeina siellä on kärpäset ja vyöihrakuoriaiset jotka joka kevät saapuvat luoksemme alakertaan. Nyt kuitenkin ennakoimme ja imuroimme koko yläkerran puhtaaksi ENNEN lämpöisiä päiviä. Kokeillaan jos tehoaisi. Myös muurahaisansat pitää asentaa paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti