8.6.2011

Helteen keskellä

Asiahan on niin, että pidän viileämmästä ilmasta kuin +28astetta varjossa aamulla. Huoh, aivot sulaa, ei jaksa tehdä mitään ja kasveja saa kastella aamusta iltaan. Eli en tykkää. Saisiko sellaisen +20astetta ja iltaisin sadetta?

Surkeiden sattumusten sarja, kasvihuoneprojekti on jäissä. Mikään ei mene putkeen ja niin edelleen. Ettei sitten oltaisi vallan tekemättä mitään rakentuu kanoille, ankoille ja muille siipiveikoille tarhoja. Lisäksi tämä helle ajaa meidät alakertaan nukkumaan ja yläkerrassa alkaa lattianmaalaus urakka. Ihanaa puolihimmeän valkoista makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen.

Kasvimaalla kasvaa kohisten härkäpavut, punajuuret, tilli, porkkana, sipulit ja muut. Kirpat söi melkein kaikki retiisit:(

Hedelmätarhaa on uusittu muutamalla uudella omenapuulla(Pekka, Talvikki, Såvstaholm ja Tallinan päärynäomena), Tohtorin Päärynä muutti etupihalle ja kirsikkatarhaan saatiin Leningradin Musta ja Viljadin keltainen- makeakirsikat. Muita ostoksia on lajikkeeton aitoviiniköynnös, mustaherukka Mikael, Viherherukka Venny ja karhunvadelma Sonja. Eli onhan tässä taas kaikkea:)

Ihana, herkullinen vinkki vielä loppuun. Tyhjennän pakastinta urakalla marjoista ja ihana välipala on tehosekoittimessa sekaisin laitetut marjat ja ripaus ruokosokeria. Voi laimentaa vaikka sodastream vedellä tai juoda sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti