9.1.2011

Siemeniä, multaa ja vettä

Nyt eilen sitten sain vihdoin kylvettyä ensimmäisen erän siemeniä päässä jyskyttävän ja kurkkua raastavan flunssan kera. Tosin voiko elämä helmpommaksi mennä kun kaikki oli valmiina ja sain vain istua tuolilla ja kylvää?

Pitkän esikasvatuksen saavat meillä aina chilit,paprikat,munakoisot ja latva-artisokat. Nyt 8.1 kylvettiin chileistä 'Bhut Jolokia Fiery Furnance', 'Naga Moritch', 'Aji Christal', 'Early Jalapeno' ja työnimillä 'Koti','Tilamyynti' ja 'Knäppen' kulkevat tunnistamattomat mutta mahdottoman hyvät lajikkeet. Chilin siemeniä liotin vedessä noin vuorokauden mutta muita en.

Paprikoista kylvin lajikkeet 'Summer Salad mix'(Thompson & Morgan),'Friggitello' F1 ja munahedelmistä lajikkeet 'Melanza Viserba' ja 'Melanza Prosperosa'.

Ensi viikolla jos ja kun tältä flunssalta saan armoa palata työmaalle ja pääsen Terraan ostoksille haen lisää Kekkilän kakstus-ja kylvömultaa niin laitan loputkin tässä kuussa kylvettävät itämään.

Mutta tälläistä tällä kertaa, nyt painelen takaisin puutarhakirjallisuuden pariin juomaan kuumaa mustaherukkamehua mihin sekoitetaan ruokalusikallinen luomuhunajaa. Auttaa mainosti kurkkukipuun ja parantaa mieltä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti