12.1.2011

Miltä kuulostaisi Isoäidin Jouluomena?



Kävin uteliaisuuttani katsomassa Kauppilan sivuilla heidän hinnastoaan ja voi elämä. Nyt kasvoi taas PakkoSaadaHetiMulleKaikki-lista. Myynnissä oli lajikkeita joita olen kuolannut Leif Blomqvistin omena-ja hedelmäkirjoissa.

Puutarhani ilman seuraavia omenalajikkeita on tylsä,tavallinen ja erittäin epämukava.
*'Isoäidin Jouluomena' 49€
*'Kapteenin omena' 42€
*'Kihlajaisomena' 42€
*'Lavia' 35€
*'Luotsi' 35€
*'Lohjan Kirkas' 35€
*'Viurilan Ananas' 35€
*'Wasa Winter' 42€
*'Åkerä Hassel' 37€



Toki rakkauteni ei rajoitu pelkkiin omenoihin vaan puutarhani vaatii myös luumuja, kirsikoita, persikoita ja aprikooseja.
Luumut:
*'Reine Claude D'Oullins' 35€
*'Onega/Laatokan Helmi' 39,90€
Kriikunoista 'keltakriikuna' 42€ kuulostaisi myös herkulliselta

Makeakirsikoista nimeäni huutaa erityisesti lajikkeet(toki voin tässäkin tehdä poikkeuksen ja ottaa kotini kaikkea yhden)
*'Gårdebo' 42€
*'Fryksås' 48€

Päärynöistä sopisi meille
*'Flemish Beauty' 37€
*'Göteborin Timantti' 60€

Aprikooseista 'Rusoposki' asustaakin jo meillä, samoin persikka 'Sevsenko'(makeampaa ja ihanempaa persikkaa en ole ikinä syönyt kuin tämän lajikkeet hedelmä,suomen suvessa kasvanut).Nyt houkuttelisi persikkalajikkeet 'Frost'50€ ja 'Inka'29,80€

MUTTA jos puhutaan oikeasti siitä mitä tarvitsen niin vain päärynöitä. Hapankirsikoita istutin viime kesänä melkein 20kpl ja omenoita tuli vanhoista puista niin,että niitä riitti peuroille mahan täytteeksi. Silti on ihana haaveilla ja suunnitella,eikö niin?

Hinnastot näille ja monille muille kasveille löytyy osoitteesta www.kauppila.fi. (en vain tajua miksen saa linkkejä enää esille?Apua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti