20.4.2011

Auringonpaistetta ja salarakkaita

Päivät on menneet hirveää vauhtia ja melkein koko päivä meneekin töissä, haitaten harrastuksia kotona:) Viime vapaapäivänä kävin kääntämässä yhden kasvimaan, kitkin juolavehnää useamman kottarillisen ja tein valmiiksi kohopenkit. Pääsiäisenä ajattelin kylvää sinne porkkanaa, juuripersiljaa, palsternakkaa ja varmaan hieman retiisiä.

Kevät on täyttänyt myös tipulaatikot ja nyt meillä piipittää kuusi kalkkunanpoikasta ja kuusi tyrnäväläistä maatiastipua. Kalkkunoiden kanssa saimme samalla reissulla ankkalaan vahvistusta kun ihana Iiris- ankka muutti meille.

Uusi arkiruokaoivallukseni on nakkikääröt. Monille varmaan tuttu, mutta meille ei. Nopeaa, herkullista ja maistuu jokaiselle. Tarviset paketillisen voitaikinaa, Makulihan Salarakas-nakkeja, punaleimaemmentalia ja tomaattipyrettä.

Taikina levy leikataan kahteen osaan, pinnalle sipaistu tomaattipyrettä, puolikas nakki ja juustosiivu. Kietaistaan kulmat toistensa alle ja uunipellille. Paistetaan 225asteessa kunnes ovat kullanruskeita.

Toki näissä voi käyttää nakkeja kun nakkeja, mutta emme oikeastaan syö muita nakkeja kuin Makulihan. Ihanat chigolot, juustokaposet ja salarakkaat.

Palaan taas pääsiäisenä kuvien kera kertomaan kuulumisia puutarhasta, tipulaatikosta ja muusta mukavasta.

Aurinkoista torstaita kaikille!

1 kommentti:

  1. Hei ja kiva kun kävit kylässä :) Tulin nyt vastavierailulle. Varsin mielenkiintoinen blogi sulla, pitää ajan kanssa lukea läpi.

    VastaaPoista