29.12.2010

Kevättä kohden

Nyt on sitten joulu mennyt ja meillä pohditaan ensimmäistä kertaa joulukoristeiden laittamista kaappiin jo ennen vuoden vaihdetta,kummallista.

Viime keskiviikkona alkoi päivä taas pidentyä ja ollaan kesää kohden menossa kukon askel kerrallaan. Ehkä meidän kukko on se jonka askelia seuraamme? Tunnistatteko kukkomme kuvasta?



Piha on kokenut ennen joulua hieman muutoksia kun kaadoimme viisi isoa haapaa ja muutaman koivun jotka uhkasivat kaatua navetan päälle. Hyvä,että kaadoimme koska KAIKKI haavat olivat lahovikaisia rungosta vaikka ei päälle päin olisi ikinä uskonut.

Olen myös tehnyt kaupat(alustavasti) 300m2 kasvihuoneesta joten talvilomaviikolla kaatuu koivuja kasvihuoneen tieltä. Rungot haetaan mahdollisimman pian ja pysytys sitten mieluusti jo huhtikuussa mutta menee varmaan toukokuulle. Tosin eipä tuo haittaa kun kasvukausi kuitenkin jatkuu pitkälle syksyyn muovin alla.

Olen pohdiskellut juttujen aiheita tänne blogiin ja pääpaino varmaan on puutarhassa suurimmaksi osaksi.Miltä tämä kuulostaisi?
*Siementen inventointi ja pakkosaada-lista
*Kasvihuoneen kasvualustan perustaminen
*Kasvimaan kevättoimet
*Kompostointi
*Kylvöajat ja omat kokemukset
*Kasvun seuraaminen omien taimien kanssa
*Kukkasipuleiden loistoa(mikäli myyrät eivät ole niitä vieneet)
*Marjapensaiden ja omenapuiden leikkaus
*Koti kevät kuntoon
*Uusia tuulia sisustuksessa mm,vessan uudelleen maalaus

Muitakin saa ja pitää ehdottaa. Lisäksi toivon,että jättäisitte pienen merkin käynnistänne joko positiivisen tai negatiivisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti